Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Porträttkonsert av Salvatore Sciarrino

1h

Norrbotten NEO är Norrbottensmusikens ensemble för samtida musik. Här porträtterar ensemblen den italienska tonsättaren Salvatore Sciarrino (1947), känd för att röra sig på gränsen till det hörbara, och att skriva musik som kräver fokus av lyssnaren. Men den öppnar också en helst ny värld att sugas in i, bortom vardagens larm och tempo. Medverkar gör mezzosopranen Monica Danielson.


Program: Il tempo con l’obelisco (1985) 7 min – Toshio Hosokawa (f. 1955) – Drawing (2004) 12 min – Infinito nero (1998) 28 min. Konserten spelades in under festivalen New Directions i Piteå 2014.

Ibland är musiken så svag att man få skärpa sin hörsel lite extra. Vad tänker du om de svaga nyanserna i musiken?

 

 

I sin ungdom var tonsättaren Sciarrino tilltalad av bildkonst. Kanske var det bilderna som fick honom att skapa så målande musik. Vad ser du för bilder när du lyssnar till konserten?

 

 

Ensemblen Norrbotten Neo är en heltidsanställd ensemble för nutida musik med hemvist i Piteå hos Norrbottensmusiken. Vad tänker du om att det finns anställda musiker av det här slaget, som är specialister på att framföra musik som skrivs just nu?

Dela