Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Seasons med Musica Vitae

Musik 13 min • Intervju 7 min

Konserten Seasons är inspelad i Apelrydsladan under Båstad kammarmusikfestival i juni 2017. Vi får höra ett uruppförande av Marie Samuelssons verk Fem årstider, ett beställningsverk från Musica Vitae.

“Årstidernas växlingar har genom historien uppmuntrat till olika konstnärliga uttryck och Samuelssons stycke är en poetisk kommentar till Vivaldi inspirerad av jordklotets stigande temperatur. Värmeböljor, skyfall och insekter blir fler i Norden, samtidigt som träd och andra växter frodas i varmare och längre säsonger. Verket är komponerat för stråkorkester med violan och elektroniskt bearbetade ljud i centrum, som violasolist hör vi Musica Vitaes egen Daniel Eklund. Dikter ur en kommande samling av Mimmi Palm, inlästa av författaren, markerar starten på varje ny del och årstid.” (Musik i Syd)


 

Här kan du lyssna på en intervju med Marie Samuelsson. Du hör även Musica Vitaes orkesterchef Susanne Rydén berätta om sina tankar när hon beställde verket, samt barockviolinisten Sikka-Liisa Kaakinen-Pilch, gästande musikalisk ledare.

 

 

Dela