Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Sten Sandell – Ljudkonstnär

40 min

Han är Europas främsta ljudkonstnär som skapar magiska klangvärldar – improvisationsmusikern Sten Sandell, piano, elektronik och orgel. Sandell skapar en ljudvärld fylld med klangfärger och toner. Att uppleva en av hans konserter är både komplext och direkt. Det når rakt in i hjärtat, sägs det. 2012 tilldelades Sten Sandell priset Nutida Sound, som tidskriften Nutida Musik står bakom. Skivan Music Inside the Language utsågs när den kom 2012, av tidskriften Nutida musik, till en av de mest intressanta inom den nyskapande musiken. Här hör vi honom i en konsert från Piteå, Studio Acusticum och New Directions Festival 2014.

En ljudkonstnär som skapar magiska klangvärldar. Vad ser du framför dig när du hör Sten Sandells musik?

 

 

Sten Sandell spelar i konserten på en flygel. Tycker du om pianomusik? Flygeln är ett mäktigt intrument, samtidigt som den kan slå an det riktigt sköra. Eller vad säger du?

 

 

En improvisationsmusiker skapar i stunden. Musiken formar sig vartefter i instrumentalistens händer. Kan du improvisera fram någon musik? Hitta på i stunden? Har du erfarenhet av sånt eller blir du nyfiken på att prova?

Dela