Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Till fots – en musikberättelse

45 min
“En musikberättelse med Symfonikerna och stor barnkör om att lämna det som en gång var ‘hemma’ – att gå mot något okänt för att fly något obeskrivligt. Om skavsår, hemlängtan och nya upptäckter. Och bli inte förvånad om viss musik vi får höra också har vandrat långt…

Till fots har skapats med människor som har just den erfarenheten – människor som precis anlänt till vårt land eller som kom hit för flera år sedan. Berättelsen om förflyttning finns även inom vårt eget land och att komma ny till en plats kan vi människor alla känna igen. I de här berättelserna ryms vemodet, hoppet om en bättre framtid och minnet av mormors bästa bus.” (GSO)


Kören består av kulturskoleelever från Göteborgs olika stadsdelar, kören ”En stund på jorden” med barn från Styrsö samt nyanlända barn från Göteborgs västra delar. Solist är oud-spelaren Ahmad Al-Khatib som är född i Jordanien av landsflyktiga palestinier. Sedan 2004 bor han i Sverige och är lärare på Högskolan för scen och musik. Dirigent är Katarina Andreasson.

Dela