Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Världsröstdagen – Sveriges förskolor sjunger för Världsröstdagen

ca 3 min

Världsröstdagen – Rösträtt i hela Sverige!

Sveriges förskolor sjunger för Världsröstdagen

 

Torsdagen den 7 april kl 10.00 stämmer landets förskolor upp i sång för att manifestera Världsröstdagen genom att sjunga Rösträttslåten. Detta som ett led i det nationella projektet Rösträtt – Sång på förskolan, som vill  stärka sången i förskolan och inspirera pedagoger och barn till att sjunga mer i den dagliga förskoleverksamheten.

Rösträttslåten är skriven av Dan Bornemark och i filmen sjungs den från olika län i Sverige – från Turning Torso i söder till snödrivorna i Norrbotten. Däremellan ser man Läckö slott, Visby ringmur,  Astrid Lindgrens näs, Kungliga slottet i Stockholm etc.

 

Hundratusentals barnröster
– Det är ett barns rättighet att använda sin röst tillsammans med andra och att sjunga ut med självförtroende på den egna röstens villkor. Denna manifestation för barnrösten innebär att alla barn från Norrbotten till Skåne samtidigt kommer sjunga om barns rätt till sin röst och målet är att hundratusentals barnröster gör sina röster hörda, säger Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Rösträtt – Sång på förskolan.

 

Rösträtt – sång på förskolan är ett nationellt samarbetsprojekt inom YAM Sweden (Regional Musik Sveriges verksamhet för barn och unga) och en del av rörelsen Sjungande barn Kungl. Musikaliska Akademien. Projektsamordnare är Unga Musik i Syd Utvecklingscentrum.

Hur var det för dig att se alla barnen sjunga?

 

Sjöng du mycket som barn? Hade du någon favoritsång?

Dela