Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

”Bach the Imaginator” Orgelmusik från barocken med Harald Vogel

1h

När den stora Orgel Acusticum – ett instrument för det 21a århundradet – invigdes i oktober 2012 gav Harald Vogel (f. 1941) en konsert med orgelmusik från barocken som programmusik. Vogel är ledande inom den tyska orgel- och klavertraditionen från renässans och barock, och sedan 1994 professor vid konsthögskolan i Bremen. Vogel anlitades som rådgivare vid bygget av Orgel Acusticum, men även för barockorgeln i Örgryte nya kyrka samt vid rekonstruktionen av barockorgeln i Övertorneå kyrka på 90-talet. Harald Vogel utsågs till filosofie hedersdoktor vid Luleå tekniska universitet 2008.

Konserten är uppbyggd enligt de fyra elementen – jord, luft, vatten och eld. Vad betyder dessa för dig? Är du som person mera jord, luft, vatten eller eld? Eller en kombination av flera?

 

 

Johann Sebastian Bach har en särställning bland barockens tonsättare – den absolut mest kända. Vad kan du om Bach, eller vad vill du veta? Tycker du om hans musik?

 

 

Harald Vogel är ledande inom tysk orgeltradition. Han har funnits med som sakkunnig vid flera orgelbyggen och restaureringar i Sverige, bland annat i Övertorneå i Norrbotten och i Örgryte i Göteborg. Vet du hur en orgel fungerar? Hur uppstår ljudet, och hur spelar man orgel?

Dela