Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Om livets outgrundliga ljuvligheter…

1h

Möt Louise Wanselius, göteborgsbaserad sångerska och låtskrivare med en enastående förmåga att fånga sin publik. Ensam eller tillsammans med andra musiker framför hon sin egen musik med utgångspunkt i visa, singer-songwriter och folk- och världsmusiktraditionen.

Med sitt säregna gitarrspel, sin folkmusikaliska fiol och sin omedelbara röst uppstår det en sällsam närhet i sångerna och en hjärtevärmande känsla.

Vad är det som för oss vidare till nästa hållplats i livet? Hur hittar vi vår sanna närvaro i varje ögonblick? Hur lyssnar vi till vårt hjärtas röst för att nå dit vi vill?

 

”Hon förmedlar en känsla, en energi av att vara större än sig själv.” (publikröst)

 

Louise Wanselius – sång, fiol, gitarr
Jonas Franke-Blom – cello, sång
Stefan Wingefors – kontrabas, piano, dragspel

 

Konserten är en del i serien MVC Live, Musikcentrum Västs arbete med att ta fram en digital förmedlingsmodell för konserter och som sätter mötet mellan människa och musik i centrum. Målet är en mer långsiktig arbetsmodell för hur det fria musiklivets aktörer kan bidra till nya former för en mångfald av musikupplevelser inom t ex omsorgen, med direkt koppling till den samtida musikscenen.

 

Konserten spelades in i mars 2017 på Vänersborgs bibliotek och framfördes i serien Musik på bibliotek i samarbete med Kultur i Väst och ABF.

Hur känner du dig när du lyssnar på den här konserten?

 

Louise frågar sig:

Vad är det som för oss vidare till nästa hållplats i livet?

Hur hittar vi vår sanna närvaro i varje ögonblick?

Hur lyssnar vi till vårt hjärtas röst för att nå dit vi vill?

 

Vad tror du?

Dela