Favoriter

Rutnät Genrelista

Innehåll du favoritmarkerar kommer hamna här.

Håll dig uppdaterad!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Läs vårt senaste nyhetsbrev här.

Snödrottningen som balett

2h 25 min

Snödrottningen baserar sig på H. C. Andersens saga med samma namn. Den har varit en stor hit på Finlands Nationalopera och -balett. I tre års tid har också alla extraföreställningar sålt ut.

 

I föreställningen träffar vi två barn, Kai och Kerttu, som levde i Helsingfors för ett hundra år sedan. Det handlar om deras äventyr med trollkrafter och om hur mycket mod det krävs för att klara av livets kommande blindskär. Kerttus mormor har på en resa i Lappland på en marknad köpt en vacker gammal spegel omedveten om att den inom sig döljer Snödrottningens trollkraft…

 

Koreografi: Kenneth Greve
Musik: Tuomas Kantelinen

 

Läs mer om föreställningen här.

Koreografen Kenneth Greve skriver att ”Andersens sagor kan tolkas på två plan: ett plan för barnen och ett för de vuxna. Jag hoppas att barnen bara kan kasta sig in i den omväxlande balettens händelser medan föräldrarna efter föreställningen kan se sig själva i spegeln på ett nytt sätt.” Vad tänker du om det?

 

 

Vad tycker eller tror du att föreställningen handlar om?

 

 

I handlingen finns en spegel. Vad händer kring spegeln, och hur tolkar du det?

 

 

HC Andersen har skrivit flera fantastiska sagor som många barn och vuxna runt hela världen har läst, och många har blivit till film och sceniska föreställningar. Kommer du på någon av dem?

Dela